Kracht zonder compromis

Nu leverbaar met hybride technologie

De XC40 T4 Plug-in Hybrid combineert plug-in hybride technologie met een veelzijdig karakter. Geniet van 211 pk (155 kW) en rijd naar uw werk met een volledig elektrisch bereik van 50 km. Neem plaats achter het stuur en ervaar de Scandinavische stijl en innovatie. Een compacte SUV, die u niet alleen moet zien, maar vooral moet ervaren.

Proefrit maken   of bel ons op: 088 - 292 36 20

De Hybride modellen van de XC40

XC40 Twin Engine

Inscription Expression - Vanaf € 43.995
T4 Twin Engine

Onder andere voorzien van:

  • 18" Diamond cut velgen
  • Performance audiosysteem
  • 12" infotainment

Offerte

XC40 Twin Engine

R-Design Expression - Vanaf € 46.995
T4 Twin Engine

Onder andere voorzien van:

  • 18" Diamond Cut Velgen
  • Performance audiosysteem
  • Elektrische achterklep

Offerte

XC40 Twin Engine

Inscription - Vanaf € 50.495
T5 Twin Engine

Onder andere voorzien van:

  • 19" Diamond Cut Velgen
  • Premium lederen bekleding
  • Adaptive cruise control

Offerte

Tip! Bekijk alle mogelijke uitvoeringen en motorisaties in de prijslijst.

De XC40 Twin Engine in cijfers


VERKRIJGBAAR ALS T4/T5

De XC40 Plug-in hybrid combineert hybride technologie met karakter. Geniet van 211pk (T4) of 262 pk (T5) of rijd volledig elektrisch naar uw werk.


11.0 kWh

Het 11.0 kWh accupakket ligt geborgen in de bodem van de XC40 Twin Engine en biedt u maximaal 54 kilometer elektrisch rijden per acculading.


7-TRAPS AUTOMAAT

De XC40 Twin Engine is standaard gekoppeld aan een innovatieve zeventrapsautomaat met dubbele koppeling en 1.800 kg trekgewicht.


5 UITVOERINGEN

De XC40 Twin Engine is nu te bestellen en leverbaaris als Inscription Expression, Business Pro, R-Design Expression, Inscription en R-Design.

 

XC40 T5 Proefrit Proefrit

Het voordeel van Twin Engine

Plug-in naar de toekomst

De Volvo XC40 Twin Engine biedt één van de krachtigste en zuinigste rijbelevingen van dit moment. Met 3 verschillende rijmodussen voor elke gelegenheid - van volledige Power mode, tot Pure electric mode en de evenwichtige Hybride modus.

 Offerte    of bel ons op: 088 - 292 36 20
Volvo-Hybride-rijden

 

Veelgestelde vragen over de XC40 plug-in hybride

Wat is een plug-in hybride?

Een plug-in hybride, ook wel aangeduid met de benaming ‘PHEV’, is een auto met zowel een conventionele verbrandingsmotor als een elektrische motor met batterij als aandrijving voor de wielen.

Hoe en waar kan ik mijn auto opladen?

De meeste mensen laden hun auto 's nachts thuis op met een oplaadbox aan de muur op de oprit of in de garage. Anderen laden hun auto op op het werk of bij openbare oplaadstations, die overal steeds makkelijker te vinden zijn.

Wat is het bereik van de pure electric serie van plug-in hybrides?

Onze Twin Engine plug-in hybrides zijn ontworpen om aan de behoeften van het dagelijkse woon-werkverkeer te kunnen voldoen. Het bereik hangt natuurlijk samen met verschillende factoren, zoals het model, de rijstijl, afstanden en de conditie van wegen. Het grootste voordeel van een plug-in hybride is dat u altijd een benzinemotor als vangnet heeft tussen oplaadmomenten door, zodat het bereik nooit een beperkende factor is.

Waarom besloot Volvo cars over te gaan op elektrische aandrijving?

Al sinds de zeventiger jaren zijn wij bezig te innoveren rond elektrische aandrijving. Het is voor ons een logische stap in de ontwikkeling van technologie en een duidelijke statement over onze commitment voor duurzame mobiliteit en de beperking van emissies.

Zijn elektrische motoren niet duurder dan gewone benzine- of dieselmotoren?

Dat hangt ervan af. Binnenkort lanceren wij een collectie elektrische auto's met mild hybrids, plug-in hybrids en pure electric auto's. Elektrische auto's hebben minder onderhoud nodig en verbruiken minder brandstof. Bovendien wordt de prijs van de batterijen steeds lager waardoor de aanschaf van een elektrische auto een logische keuze wordt.

Wat voor batterij wordt er gebruikt in een Volvo Twin Engine plug-in hybride?

Volvo Cars maakt momenteel gebruik van Lithium-ion batterijen in de Twin Engine modellen. De batterij gaat even lang mee als de auto zelf.

Wat zijn de voordelen van een auto met elektrische aandrijving boven een conventionele verbrandingsmotor?

Elektrische auto's bieden tal van voordelen; van het verminderen van emissies en het verlagen van brandstofkosten tot sneller kunnen optrekken door de pure kracht onder de wielen.