werkplaats-sub-volvo-distributieriem-vervangen.png

Waarom Svala Auto

  • Volvo gecertificeerde monteurs
  • Toepassing van originele onderdelen
  • Voordelig onderhoud ook voor het oudere model
  • Garantie op uitgevoerde reparaties
  • Een snelle service met transparante voorwaarden

De distributieriem, v-snaar of multiriem vervangen

Het vervangen van de distributieriem is een complexe klus. Svala Auto werkt als officieel Volvo dealer alleen met technici die de juiste certificaten op zak hebben. Hierdoor houden wij onze onderhoudstarieven betaalbaar en kunt u het distributieriemonderhoud gewoon bij de dealer laten uitvoeren. De prijs voor het vervangen van de distributieriem hangt af van uw type Volvo. Wilt u weten wat de invenstering voor uw Volvo is? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

 

De distributieriem: een belangrijk onderdeel in uw Volvo

De onderhoudsintervallen van de distributieriem liggen tussen de 140.000 en 240.000 kilometer of bij een leeftijd van 10 jaar. Svala Auto informeert u graag over de specifieke kilometrage aan de hand van uw kenteken of chassisnummer. Het is belangrijk dat de riem van uw Volvo vroegtijdig wordt vervangen. Deze verbindt namelijk de krukas en de nokkenas van de motor. Wanneer de kwaliteit van de riem slecht is, kan deze breken met zware motorschade en hoge kosten tot gevolg.

Werkplaats afspraak

 

Distrubutieriem vervangen

 

 

Het distributieriem onderhoud

Bij het vervangen de Volvo distributieriem wordt er uitsluitend gewerkt met voor Volvo goedgekeurd gereedschap. Bij het onderhoud worden ook de loop- en de spanrol vervangen. Dit is bij de prijs inbegrepen. Soms is het verstandig om gelijktijdig de waterpomp te laten vervangen. Hiermee bent u relatief goedkoper uit, omdat beide onderdelen vrijwel tegelijkertijd gemonteerd kunnen worden.