Is een aanbetaling vereist / mogelijk?

Een aanbetaling is niet vereist, maar het is wel mogelijk om eigen geld aan te wenden voor een vooruitbetaling. Wij kunnen u hiertoe niet verplichten. Deze vooruitbetaling zal door ons in mindering worden gebracht op de door u te betalen maandtermijnen van het leasecontract. De vooruitbetaling wordt dan gebruikt om elke maand, gedurende de gehele looptijd, een gelijkblijvend gedeelte van uw maandtermijn te voldoen, zodat u nog slechts het resterende deel van de maandtermijn hoeft te betalen. Aan het einde van de leaseperiode is de vooruitbetaling opgebruikt. U mag niet méér vooruitbetalen dan de helft van alle leasetermijnen te samen. Over het saldo van uw vooruitbetaling wordt geen rente vergoed. Mocht het leasecontract onverhoopt eerder eindigen, dan ontvangt u het resterende bedrag van de vooruitbetaling binnen 65 dagen na datum einde contract na verrekening met eventuele bedragen die wij nog van u te vorderen hebben terug. Wel vragen wij een borg ter grootte van drie maandtermijnen met een maximum van € 500,-

Mogen er andere personen in mijn Private Lease auto rijden?

Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Wat is voordeliger, leasen of kopen?

In veel gevallen kan het private leasen van een auto voordeliger zijn dan de aankoop ervan. Helemaal wanneer u aan een financiering denkt voor uw auto.

Dit komt omdat Svala Auto met hoge kortingen auto’s kan inkopen, onderhouden en verzekeren. Daarnaast is het vervolgens veel eenvoudiger om de auto na een aantal jaar weer te verkopen tegen de juiste prijs.

Wij adviseren u graag, zodat u de beste keuze maakt.

Is mijn auto overal verzekerd?

Uw leaseauto is bijna in alle Europese landen verzekerd. Welke landen dit zijn vindt u terug op uw verzekeringsbewijs, ook wel bekend als de groene kaart. Meer informatie betreft de verzekering vind u in onze verzekeringsvoorwaarden.

Kan het Private Lease Contract verlengd worden?

Ja, verlengen is mogelijk tot een maximale looptijd van 60 maanden. Neem hiervoor contact op met ons.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Ja, dan kan! Doordat wij met Stern via ruim 70 vestigingen 21 automerken vertegenwoordigen kunnen wij jou de beste inruilprijs bieden. Het volledige inruilbedrag storten wij op jouw rekening terwijl jij voor een vaste leaseprijs kunt genieten van een gloednieuwe auto, zonder zorgen over onderhoudsbeurten, verzekering of afschrijvingen.

Waar gaan mijn bekeuringen heen?

Omdat het voertuig op uw naam staat geregistreerd worden eventuele boetes en naheffingen parkeerbelastingen en dergelijke direct aan u opgelegd. Indien een boete, naheffing parkeerbelastingen of dergelijke toch door SternLease is ontvangen dan zal deze aan u worden gefactureerd.

Wat kan ik doen als ik onderweg pech krijg met het voertuig?

U heeft recht op hulp in geval van pech onderweg. Hiervoor belt u met het SternMobility alarmnummer 088 – 783 7600. Indien het voertuig niet ter plaatse gerepareerd kan worden zal het worden afgesleept naar het dichtstbijzijnde reparatie- of bergingsbedrijf.

U heeft geen recht heeft op kosteloze pechhulp in situaties zoals:

 • Tanken verkeerde brandstof
 • Lege brandstof tank
 • Sleutels verloren
 • Deuren op slot, sleutels in het voertuig
 • Etc.

Sternlease kan in deze gevallen hulp voor u regelen, u dient zelf de eventuele kosten te betalen.

Hoe wordt er beoordeeld of een Private Lease contract voor mij financieel haalbaar is?

Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease contract financieel verantwoord is vind er een (verplichte) financiële toetsing plaats op basis van jouw persoonlijke situatie.

De toetsing vind plaats door het toepassen van de leennorm zoals vastgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease en toetsing bij het Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet jij en weten wij dat je een verantwoorde keuze maakt voor het Private Lease product. Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld.

Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van jouw aanvraag of je wel of niet in aanmerking komt voor een Private Lease contract.

Is Private Lease een financiering?

Nee, het full operationeel leasen van een auto wordt volgens de huidige wet- en regelgeving niet gezien als een vorm van financiering.

Op welke naam wordt het kenteken geregistreerd?

Het voertuig wordt op uw naam gesteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Registratie Tenaamstelling Leasemaatschappijen.

Dit betekent dat het voertuig in het kentekenregister van het RDW op uw naam wordt geregistreerd en dat in een apart register wordt geregistreerd dat het voertuig eigendom is van SternLease.

Wat zit er allemaal standaard in mijn Private Lease contract?

In de prijs inbegrepen zijn de kosten voor het gebruik van de auto:

 • Afschrijving
 • Rente
 • Motorrijtuigenbelasting
 • Onderhoud, reparatie en vervanging van banden bij normale slijtage
 • All-risk verzekering (WA + Casco eigen bijdrage € 450,-)
 • OIV (ongevallen-inzittenden-verzekering)
 • Verhaalsrechtsbijstand (Verkeer)
 • Vervangend vervoer na 72 uur
 • 24h pech hulp
 • Haal- en brengservice bij onderhoud en reparatie

Alle kosten die niet in de voorgaande opsomming zijn opgenomen. Zo komen bijvoorbeeld de kosten van brandstof, van parkeren, van wassen van het voertuig, van updates van het navigatiesysteem (indien aanwezig in het voertuig), van bekeuringen en tolgelden voor uw eigen rekening.

Wat als ik snel over mijn nieuwe auto wil beschikken?

Er kunnen natuurlijk altijd redenen zijn waarom u uw nieuwe auto op korte termijn nodig hebt. U kunt er in dat geval voor kiezen om af te zien van de 14 dagen bedenktijd en snel weg rijden in een auto uit voorraad. U dient hier een aanvullende verklaring voor te ondertekenen bij een van onze vestigingen. Als u hier gebruik van wenst te maken dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons, zodat wij een afspraak voor u kunnen maken.

Voorraad auto’s zijn nieuwe, vaak rijk uitgeruste auto’s die bij Svala Auto op voorraad staan. Deze auto’s zijn al samengesteld en kunnen niet meer gewijzigd worden. Het voordeel van deze auto is dat hij snel geleverd kan worden.

Ik heb een BKR codering achter mijn naam, kom ik in aanmerking voor Private Lease?

Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van uw aanvraag of u wel of niet in aanmerking komt voor een Private Lease contract.

Waarom heb ik geen bijtelling bij een Private Lease contract?

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer uw werkgever u een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat u het contract als privé persoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

Ik rijd meer dan afgesproken, en nu?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je meer of minder kilometers rijdt dan dat je in jouw Private Lease contract op hebt laten nemen. Wij vinden het belangrijk dat je niet onnodig met onverwachte kosten wordt geconfronteerd.

Om deze reden benaderen wij jou eenmaal per jaar met het verzoek jouw kilometerstand door te geven. Wanneer je meer kilometers hevtgereden dan in het contract is opgenomen, dan worden deze jaarlijks verekend tegen de prijs welke op in het contract staat vermeld.

Wanneer jouw situatie wijzigt door bijvoorbeeld verhuizing of het wijzigen van werklocatie en je voorziet hierdoor een structurele wijziging in het aantal kilometers, dan kun je contact opnemen met ons zodat wij jou kunnen voorzien van een aangepast voorstel om onnodige kosten achteraf te voorkomen.

Is de auto aan het einde van het contract van mij?

Nee, privé lease is geen lening, het eigendom van de auto ligt bij Stern. U hoeft bij privé lease dan ook geen slottermijn te voldoen.

Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd voor het afsluiten van een Private Lease contract?

Ja, dit product is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder en in het bezit van een in Nederland geldig rijbewijs. Bij ons geldt geen maximum aanvangsleeftijd voor dit product.

Keurmerk-private-lease-stern

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar privé leasecontract af te sluiten.

De 5 zekerheden

 Eerlijke voorwaarden
 Compleet product
 Bescherming tegen te hoge 
   financiële lasten
 14 dagen bedenktijd
 Zekerheid bij klachten