Svala Auto is officieel Volvo dealer en heeft vestigingen in Almere, Haarlem, Hillegom, Katwijk, Leiderdorp, Lijnden, Weesp en Zaandam. Svala Auto is onderdeel van het beursgenoteerde Stern Groep, een van de grootste automotiveconcerns in Nederland en marktleider op het gebied van automobiliteit. De Stern organisatie biedt een brede merken- en diestenportefeuille aan onder diverse labels. Volvo past hier uitstekend als premiummerk in. In combinatie met de andere Stern bedrijven kan Svala Auto u nog meer diensten aanbieden op het gebied van automobiliteit, zoals bijvoorbeeld voordelig vervangend vervoer, financieringen, leasing en schadeherstel.

Bekijk de video over de voordelen van de Stern Groep:

Klanten tevredenheid heeft onze hoogste prioriteit, want u mag van ons, als officiële Volvo dealer, het allerbeste verwachten. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring met het merk. In onze showroom kunt u alle modellen van Volvo bewonderen onder het genot van een kopje koffie. Onze verkoopadviseurs voorzien u graag van informatie.

Als u bij ons uw onderhoud of reparatie laat uitvoeren, wordt u altijd geïnformeerd over de te verwachten kosten en natuurlijk zullen alleen gespecialiseerde monteurs aan uw auto werken.

Lees hier meer over Svala Auto en maatschappelijk verantwoord ondernemen

over-svala-auto-volvo-geschiedenis

Volvo Geschiedenis

In 1907 werd door Sven Wingquist AB Svenska Kullager Fabriken (SKF) opgericht, die zou uitgroeien tot een kogellagergigant. Op 11 mei 1915 liet SKF Volvo als merknaam registreren. Volvo is Latijn voor "ik rol" en komt van het Latijnse werkwoord Volvere. In 1914 werd op het eiland Hisingen het bedrijf Hisingen Nordiska Kullagerfabriken i Göteborg (NKA) opgericht om met SKF te kunnen concurreren. SKF wist concurrentie te voorkomen door de prijzen te verlagen, waarna men NKA kon overnemen en de beschikking kreeg over de fabriekslokalen op Hisingen. Na de overname werd Volvo in 1919 op de plank gelegd en ging verder door het leven als een papierbedrijf.

 

De Volvo automobielen

over-svala-auto-volvo-historieBovenstaande ontwikkelingen waren Assar Gabrielsson bekend, hij was in die tijd werkzaam voor SKF. Met het kapitaal van SKF, de papierbedrijf AB Volvo en de leegstaande fabriek op Hisingen konden Assar Gabrielsson en Gustaf Larson op 14 april 1927 de allereerste Volvo-personenauto aan de wereld tonen.

Cars are driven by people. The guiding principle behind everything we make at Volvo, therefore is - and must remain - safety.

Deze ÖV4 (Jakob) was Amerikaans georiënteerd, de verkoopprijs was bij de introductie 4.800 Zweedse kronen. De prijs die de PV444 ook zou krijgen bij de introductie in 1944.

Tijdens de jaren onder Assar Gabrielsson en Gustaf Larson groeide Volvo gestaag, zowel op het gebied van personenauto's als vrachtwagens. SKF leende Volvo geld, Volvo kochten de motorleverancier Penta en de versnellingsbakkenleverancier Köpings Mekaniska Verkstad en nam na de Tweede Wereldoorlog een grote stap op de wereldpersonenautomarkt met de PV444.

In 1956 kwam Gunnar Engellau aan het roer, en zette Volvo een sterke voet op de Amerikaanse markt. Volvo expandeerde krachtig met behulp van geheel nieuwe fabrieken in Göteborg en Gent. Volvo knipte in die tijd de banden door met SKF.

over-svala-auto-volvo-logo-ontwikkeling

 

Het Volvo logo

Het logo straalt het al uit: Volvo is een trots merk. Het symbool staat voor kracht, duurzaamheid en eeuwige kracht en is tevens het symbool van de oorlogsgod Mars. Ook is het een oud chemisch symbool voor ijzer: een cirkel met een pijl die diagonaal naar boven wijst.

volvo-logo-svala-autoDe Volvo Iron Mark wordt al meer dan 80 jaar op de grilles geplaatst. Evenals de modellen ondergaat ook het logo gaanderweg ontwikkelingen. Sinds 2005 gebruiken we de huidige variant, welke eind 2014 is geupdatet naar het logo zoals hier links te zien.

Hockey, Svala Auto en Volvo

Volvo en hockey is een dynamisch duo. Al geruime tijd zijn Svala Auto en Volvo betrokken bij verscheidene hockey clubs. Koopt of leaset u als lid van een door Svala Auto gesponsorde hockey club een nieuwe Volvo? Dan keert Volvo een clubbonus ter grootte van €1.000,- uit aan de vereniging.

Lees meer

thumbnail-volvo-svala-auto-hockey

Svala Auto sponsort:
Almeerse HC »
MHC Alliance »
Rood Wit »
MHC HBS »

MHC De Reigers »
HC Hisalis »
LSC Alecto »
LOHC »
MHC Weesp »