Volvo Elektrisch

De toekomst is elektrisch

Dat weet Volvo zeker. Zo zeker, dat Volvo gelooft dat volledig elektrische auto's in 2025 ongeveer 50% van de jaarlijkse verkoopcijfers zullen vertegenwoordigen.

Volvo Plug in Hybride

Plug-in hybride

De huidige Twin Engine Plug-in Hybride technologie biedt een compromisloze combinatie van prestatie, rijgenot, efficiënt verbruik, ruimte en flexibiliteit.

Volvo Verbrandingsmotoren

Verbrandingsmotoren

Volvo's zijn voorzien van geavanceerde technologie die responsieve kracht biedt wanneer gewenst, door middel van het innovatieve gebruik van zowel een turbo als charger.

 

De huidige elektrische line-up van Volvo

Ervaar de voordelen van Volledig Elektrisch of Plug-In Hybride met een proefrit

XC40 - Puur Elektrisch

Nu te bestellen

XC90 - T8 Twin Engine

390 pk | 7 zitplaatsen | 287 kW

XC60 - T8 Twin Engine

390 pk | 5 zitplaatsen | 287 kW

XC40 - T5 Twin Engine

262 pk | 5 zitplaatsen | 193 kW

V90 - T8 Twin Engine

390 pk | 5 zitplaatsen | 287 kW

S90 - T8 Twin Engine

390 pk | 5 zitplaatsen | 287 kW

V60 - T8 Twin Engine

390 pk | 5 zitplaatsen | 287 kW

S60 - T8 Twin Engine

390 pk | 5 zitplaatsen | 287 kW

S60 - T8 Polestar Engineered

408 pk | 5 zitplaatsen | 298 kW

XC40

XC40. Recharged. 

De eerste puur elektrische SUV van Volvo

408 pk. 0–100 km/u in 4.9 sec. 1,500 kg trekgewicht. Zonder uitstoot tijdens het rijden. In de volledig elektrische XC40 hoeft u op niets meer in te leveren om op een duurzamere manier auto te kunnen rijden. De 78 kWh accu heeft een bereik van meer dan 400 km. De XC40 is verder uitgerust met het nieuwe ADAS-platform, een actief veiligheidssysteem dat radars, camera's en ultrasonische sensoren combineert en als basis voor de toekomstige technologieën van autonoom rijden dient. 

Meer informatie

Liever persoonlijk contact? 
088 - 292 36 10

 

Hoe groot is het zuiver elektrische bereik van een plug-in hybride?

De Twin Engine plug-inhybrides zijn bestemd voor het gemiddelde dagelijkse woon-werkverkeer. Een bereik van ruim 50km is mogelijk, maar uiteraard afhankelijk van het model, de rijstijl, de omgeving en de wegomstandigheden. Het grote voordeel van een plug-inhybride is dat u tussen twee laadbeurten altijd op de benzinemotor kunt terugvallen. U rijdt dus zo ver als u maar wilt.

Proefrit

Zijn elektrische aandrijvingen niet duurder dan gewone benzine- of dieselmotoren?

Dat hangt ervan af. Binnenkort is bij Volvo een reeks elektrische aandrijvingen beschikbaar dat bestaat uit Mild Hybrids, plug-inhybrides en zuiver elektrische wagens. Een elektrische aandrijving heeft minder onderhoud nodig en verbruikt minder brandstof. Ook de kostprijs van de batterijen is zodanig gedaald dat het logischer is om voor een elektrische wagen te kiezen.

Proefrit

Wat is het verschil tussen een mild hybride, een full hybride en een plug-in hybride?

Een mild hybride gebruikt de elektrische motor om de verbrandingsmotor te ondersteunen. Een full hybride heeft een grotere elektrische motor en batterij dan een mild hybride. Een full hybride kan de motor aandrijven voor korte afstanden en de batterij wordt opgeladen door de verbrandingsmotor of door regeneratief remmen. Een plug-in hybride kan opgeladen worden door deze letterlijk in te pluggen in een oplaadstation. Een plug-in hybride biedt een groter pure electric bereik dankzij een grotere batterij en elektrische motor. Een plug-in hybride voldoet aan de behoeften van gebruikelijk woon-werkverkeer.

Proefrit

Welke soort batterij gebruikt Volvo?

Volvo maakt momenteel gebruik van lithium-ionbatterijpakketten voor wagens met een Twin Engine. De batterij is zo ontworpen dat ze de volledige levensduur van het voertuig meegaat.

Volvo - Twin Engine

Plug-in technologie voor maximale flexibiliteit

De Hybride's van Volvo bieden één van de krachtigste en zuinigste rijbelevingen die er zijn. Een compromisloze combinatie van pure batterijkracht en benzinemotor voor grenzeloze flexibiliteit en een rijbeleving om nooit te vergeten. Het is mogelijk om het gemiddelde woon-werkverkeer volledig elektrisch te rijden, zonder je zorgen te hoeven maken over de aankomende trip naar Zuid-Frankrijk.


Ik wil meer weten Alle modellen